Če nas je mama vprašala, otroci boste »papali rižeka«, potem smo vedeli, da bomo jedli mlečni riž s kakavom ali pa je kje mogoče prihranila kakšen konček čokolade in jo bo zdaj naribala na riž. Komaj smo čakali, da nas je poklicala k mizi.
Za 4 osebe plibližno potrebujemo:
-
Riž – cca ¼ l
-
Mleko – 1 – 1,2 l
-
Sladkor – cca 2 žlici
-
Kakav – po želji
Mleko solimo in ga damo na ogenj, da zavre. Medtem časom operemo riž in ga vsujemo v vrelo mleko. Vse skupaj naj počasi vre cca 30 minut (odvisno od vrste riža) in ko je riž kuhan, ga na koncu po okusu še sladkamo. Nalijemo ga na krožnik in potresemo z kakavom ali pa z čokolado. Nekateri ga pa kar z cimetom. Vam povem, v nobenem primeru ne morete zgrešiti.
Pa DOBER TEK!
P.s.:
Postrežemo ga lahko za večerjo, nič pa ne bo narobe, če ga boste jedli tudi za kosilo.
Po istem postopku pripravite tudi mlečni zdrob (namesto riža vzamete cca 10 dag pšeničnega zdroba, vse ostalo je enako).
Zadnji komentarji