Gobova juha s krompirjem je preprosta domača juha oziroma že kar enolončnica.
-
sveže gobe – cca 30 dag
-
čebula – 2 čebuli
-
krompir – 4 večje gomolje
-
česen – 2 stroka
-
maščoba – cca 4 žlice
-
zelen peteršilj – šopek
-
vodo – 1 ½ l
-
moko – cca 2 žlici
-
svež paradižnik – 2 zrela (olupljen in sesekljan)
-
kis
-
sol, poper
-
kisla smetana
Čebulo in česen olupim in sesekljam. Sesekljam tudi peteršilj. Na segreto maščobo dam najprej čebulo. Ko malo zavene, dodam česen in peteršilj. Premešam in takoj ko zadiši, dodam na tanke lističe narezane gobe in pražim dalje še cca 10 minut. Dodam olupljen in na kocke narezan krompir, posolim in popopram. Dobro premešam ter pražim nadaljnih par minut. Vse skupaj pomokam in dodam nasekljan paradižnik ter zalijem z vodo. Dobro premešam in kuham na nizki temperaturi, dokler ni krompir kuhan. Na koncu juho še malo okisam (po okusu), prevrem in juho odstavim z ognja. Prednje dam juho na mizo, ji pridam še malo kisle smetane in takoj postrežem. Pa dober tek!
P.s.: Imaš vprašanje zame? Piši na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Zadnji komentarji