Juha iz buč je preprosto pripravljena jed in mislim, da je kar malo zapostavljena. Mogoče se motim?
Za pripravo potrebujemo (4 osebe):
-
Bučo – cca 1 kg
-
Čebulo – 1 srednje velika
-
Zelenjavne juhe – cca 1,3 l
-
Kisle smetane – cca 2 dl
-
Sladko smetano – cca 0,3 dl
-
Olje – cca 2 žlici
-
Sesekljana sončnična semena – cca 2 žlici
-
Mleto kumino – 1 žličko
-
Curry v prahu – cca ½ žličke
-
Nasekljan koriander – mala žlička
-
Sok limone – malo
-
Poper, sol
Najprej rahlo popražimo čebulo in ji dodamo na kocke narezano bučko.
Ko postane zmes zlato rjava, dodamo kumino in še malo popražimo.
Primešamo curry, zalijemo z vročo juho, premešamo, pokrijemo in kuhamo na majhnem ognju še cca pol ure.
Vse skupaj obdelamo z paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi cedilo. Zmes vlijemo nazaj v lonec in ko juha zavre, dodamo kislo smetano, koriander in sok limone. Dobro premešamo, posolimo in popopramo po okusu. Postrežemo.
Ko juho nalijemo, na vsak krožnik damo na sredino še žličko stepene sladke smetane in posujemo z grobo nasekljanimi sončničnimi semeni. Dober tek!
Ni je čez dobro bučno juho! Se strinjate?
Dodaj odgovor