Kunčja obara je pripravljena iz enega izmed najbolj zdravega mesa – kunca. Nekateri obožujejo kunčje meso, drugim se te živalice enostavno smilijo. Tako pač je. Če boste kuhali kunčjo obaro, potrebujete:
-
kunčje meso – cca 3- 4 kg
-
krompir- 2 gomolja
-
čebulo – 1 malo
-
olje – 4 žlice
-
juho – cca 1 ¼ l (ali vode)
-
moke – 3 žlice
-
orešček
-
timijan
-
majaron
-
lovorjev list
-
limonina lupinica
-
sol, poper
-
črno vino – ½ dl
-
malo kisa
Najprej olupim in nasekljam čebulo. Na vroči maščobi jo posteklenim in dodam na manjše koščke narezano kunčje meso. Malo popražim, malo posolim in popram ter dodam vse začimbe. Dodam še par žlic juhe, dobro premešam in vse skupaj dušim (na ne preveč močni temperaturi) cca pol ure. Ko se sok posuši, jed po prašim z moko, malo še popražim in zalijem z juho (ali vodo). Dobro premešam in dodam na kocke narezan krompir. Po po potrebi še solim in kuham, dokler ni krompir mehak. Na zadnje dodam še črno vino in malo kisa. Dobro premešam in kunčja obara je pripravljena na lačna usta. Pa DOBER TEK!
Zadnji komentarji