Fižolova enolončnica z hrenovko je zelo preprosta enolončnica, ki jo lahko skuha tudi tisti, ki ni najbolj vešč kuhe.
-
krompir – cca 4 gomolje
-
čebulo – 1 glavo
-
stročji fižol – cca 1/2 kg
-
paradižnikovo mezgo – 1 veliko žlico
-
česen – strok
-
juho – 800 ml (lahko iz kocke)
-
hrenovke – 2 para
-
maslo – 1 žlico
-
moko – 2 žlici
-
lovorjev list
-
sol, poper
-
zeliščni kis – malo
Fižol očistim in ga dam kuhat v poseben lonec. Krompir olupim in ga narežem na kocke. Čebulo olupim in sesekljam. Maslo razpustim, dodam čebulo in jo malo podušim.
Ko postekleni, jo po prašim z moko. Dobro premešam in dodam paradižnikovo mezgo. Ob mešanju dodam še krompir, sesekljan česen, lovorjev list in vse skupaj zalijem z juho. Ko je krompir že skoraj kuhan, mu dodam kuhan in na manjše dele narezan stročji fižol.
Dobro premešam, in malo pokuham, da se okusi dobro prepojijo. Tik pred koncem kuhanja, dodam še na konce narezane hrenovke. Po potrebi še solim in popram. Včasih tudi malo okisam z zeliščnim kisom ali pa z malo vina. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor