Ste tak ljubitelj stročjega fižola, kot jaz? Potem vam ne bo težko pripraviti boranje. Tudi to jed lahko pripravite dan prej in jo drugi dan samo pogrejete. Boranja je nasitna, zelo okusna enolončnica. Pripravljate jo lahko skozi celo leto (ko je sezona stročjega fižola, si lahko naredite zalogo v zmrzovalniku). Pa gremo na pripravo.
- Svinjsko meso – cca 80 dag (lahko tudi manj)
- Stročji fižol – cca ½ kg
- Čebulo – 2 srednji
- Paradižnik – 2 mesnata (ali tistega iz konzerve – ta je že olupljen)
- Juha za zalivanje – ali voda
- Česen – 1-2 stroka
- Olje – 6 žlic (ali katere druge maščobe)
- moko – malo (moko lahko tudi izpustimo)
- Sol, poper
Fižol očistimo, operemo, in ga v rahlo osoljeni vodi skuhamo. Ko je kuhan, ga narežemo na poljubne komade.
Med tem čebulo olupimo in jo drobno nasekljamo. Paradižnik olupimo in ga narežemo na drobne kocke. Tudi meso narežemo na manjše kocke.
Najprej na razpuščeni maščobi opečemo narezano meso, dodamo še čebulo, malo popražimo, dodamo sesekljan česen, malo pomokamo, dodamo svež ali konzerviran paradižnik, dobro premešamo in zalijemo z juho (omaka mora biti bolj gosta kot ne). Posolimo, popopramo in vse skupaj kuhamo (na mali temperaturi), dokler se meso ne zmehča. Ko je meso kuhano mu dodamo samo še narezan in kuhan stročji fižol. Premešamo in še malo pokuhamo, da se okusi dobro prepojijo. Po potrebi še dosolimo, oz. popopramo.
Tako, ravnokar smo skuhali odličen samostojen obrok. Želim vam še samo DOBER TEK.
P.s.: Imaš vprašanje zame.Piši na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor