Skutina torta je odlična, osvežujoča sladica.
-
belo olje – 5 žlic
-
moko – 8 žlic
-
sladkor 5 žlic
-
pecilni prašek – 1 kom
-
jajca – 2 kom
Za nadev:
-
sladkor – 4 žlice
-
skuto – ½ kg
-
jajca – 2 kom
-
sok ene male limone
-
vanilijev sladkor – 1 kom
-
sladka smetana – 1 lonček (2,5 dl)
-
vanilijev puding (prašek) – 1 kom
Najprej moko presejem in jo pomešam z pecilnim praškom. Obe jajci, skupaj z sladkorjem penasto umešam, dodam še olje in počasi dodajam še moko. Dobro premešam in vlijem v namaščen in pomokan tortni model. Maso z žlico enakomerno poravnam po modelu.
Skuto dam v višjo posodo, dodam še jajca, sladkor, limonin sok, vanilijev sladkor in sladko smetano. Premešam in na koncu počasi vmešam še vanilijev puding.
Pripravljen nadev vlijem po še ne pečenem biskvitnem testu. Lepo ga razporedim po modelu (testo in nadev se bosta med peko sama premešala).
Pečico prižgem na 180 st. C, tortni model dam še v hladno pečico in pečem cca 50 minut do 1 ure.
Proti koncu peke večkrat pogledam, da se torta ne bi po vrhu zažgala.
Skutino torto lahko postrežete toplo ali hladno, vedno bo okusna. Lahko jo okrasite z poljubnim sadjem ali pa samo potresete z sladkorjem v prahu. Jaz sem bolj za sadje.
Veliko užitkov pri pripravi slastne torte!
Dodaj odgovor