Piščančja obara je lahka, preprosta jed, ki je zelo hitro pripravljena.
-
piščanca z drobovino – cca ¾ kg (različnih delov piščanca-oziroma po izbiri)
-
peteršiljeva korenina – 1 koren
-
koren – 1 kom (beli ali rdeči)
-
zeleno – 1 malo
-
olje ali maslo – cca 4 žlice
-
juha za zalivanje – 1 l (ali voda)
-
čebula – 1 mala
-
zeleni peteršilj
-
limonin sok
-
kisla smetana
-
sol, beli poper
Čebulo olupim in jo sesekljam. Na maščobi jo posteklenim in dodam na kose narezano piščančje meso z drobovino (dodam samo mlinček, medtem ko jetrca posebej prepražim in obari dodam pri koncu). Vse skupaj posolim, popram in popražim. Koren, peteršilj in zeleno narežem na kose in dodam v lonec. Zalijem z juho, dodam še posebej pražena jetrca in vse skupaj kuham do mehkega. Na koncu dodam še malo limoninega soka in žlico kisle smetane. Pa DOBER TEK!
Nasvet: Piščančja obara bo ravno tako okusna, če ji boste dodali še kakšno drugo zelenjavo.
Dodaj odgovor