Koruzna polenta s sirom je zelo podobna navadni polenti, le da tu damo malo sira in vodo zamenjamo z mlekom.
- koruzni zdrob – cca ½ kg
- mleko – dvakrat več kot zdroba (polovico mleka lahko zamenjate z vodo)
- sol
- maslo – 5 dag
- sir – 5 dag
Mleko zavremo, solimo in ob stalnem mešanju stresemo vanj koruzni zdrob. Na zelo nizki temperaturi (samo toliko, da se bodo delali mali mehurčki) kuhamo cca ½ ure. Na koncu v polento zamešamo maslo in večino sira. Premešamo in odstavimo. Ostali sir potresemo po polenti. Tako pripravljena polenta se odlično poda k raznim obaram, omakam – zelenjavnim in mesnim, prav tako pa se prileže za zajtrk zraven bele kave. Tako pripravljeno polento lahko vlijete v kakšen model, pustite, da se ohladi. Potem jo lahko poljubno narežete, lahko jo tudi opečete. Skratka, kakor koli jo boste pripravili, bo odlična. Pa dober tek!
Nasvet: Pri kuhi polente predvsem pazite, da vas ne bo pošpricala, ker je to zelo vroče. Omenila sem belo kavo, ki jo seveda lahko naredite z pravo kavo. Moja mama pa je polento postregla z kavo, ki jo je skuhala iz mešanice divke, proje, franka in malo prave kave. Če ste mlajša oseba, verjetno sploh ne veste kaj to je. To pač so kave, ki so zelo okusne šele takrat, ko so pomešane med seboj.
Imate zame vprašanje? Pišite mi na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Zadnji komentarji