Ocvrti zeleni paradižniki so jed, ki jo pripravljajo le redki. Ker pa letos paradižniki zorijo zelo počasi, bo morda kdo želel poizkusiti tudi to.
-
velike zelene paradižnike – 4 kom (lahko so tudi že zreli, vendar morajo biti še zelo čvrsti)
-
jajca – 2 kom
-
mleko – ½ skodelice
-
moko – 1 skodelica
-
koruzni zdrob – ½ skodelice
-
krušne dobtine ½ skodelice
-
sol, poper
-
olje – za cvrenje
Paradižnike dobro operem in narežem na cca ½ cm debele rezine.
Jajca razžvrkljam in prilijem mleko, posolim in popopram. Premešam. Moko nasujem v drug krožnik in na tretji krožnik naredim mešanico iz koruznega zdroba in drobtin.
Narezane paradižnike najprej malo popivnam, nato jih pomokam, potegnem skozi jajčno mešanico in nazadnje povaljam v mešanici drobtin in koruznega zdroba.
V ponev nalijem olje (paradižniki morajo v olju plavati) in ga segrejem. V vroče olje nadevam panirane paradižnike. Ko so na spodnji strani zlato-rjavi, jih obrnem. Ocvrte paradižnike položim na papirnato servieto, da se višek maščobe odteče. Največkrat jih postrežem z tatarsko omako in poljubno solato. Dober tek želim!
Nasvet: Lahko pa si naredite tudi omako iz: kozjega sira, kisle smetane, malo limoninega soka in malo sesekljane bazilike. Količine sira in smetane so odvisne od tega, koliko omake želite narediti. Vse skupaj malo posolite in malo poprajte ter dobro premešajte.
Dodaj odgovor