Mešana marmelada z jabolki in slivami je odlična marmelada, ki jo lahko uporabimo za namaz kruha ali pa za pripravo kakšnega peciva.
-
slive – cca 2 kg (dobro zrele)
-
jabolka – cca 1 kg
- sladkor – cca 1 kg – odvisno, kako sladko je sadje
Slive dobro operem, razpolovim, odvzamem koščico in dam v posodo. Prav tako operem jabolka, jih narežem na rezine ter dodam slivam. V posodo vlijem malo vode, le toliko, da se prekrije dno. Vse skupaj kuham na nizki temperaturi tako dolgo, da se sadje dobro zmehča. Potem ga dobro pretlačim in ponovno zavrem. Ko se začne masa gostiti, dodam polovičko sladkorja, polovičko dam malo kasneje. Marmelado kuham še tako dolgo, da je take gostote, kot mi odgovarja. Vročo kuhano marmelado nalijem v vroče kozarce in jih dobro zaprem. Pokrijem jih z deko, da se počasi ohladijo.
Mešana marmelada z jabolki in slivami je pozimi pravi zaklad okusov. Naj vam tekne.
Dodaj odgovor