Prav okusna je tudi domača jabolčna marmelada. Jabolk je zdaj dovolj, splača se potruditi in si pripravite dobro domačo marmelado.
- na cca 1 kg jabolčne kaše – cca ½ kg sladkorja (lahko tudi manj, če so jabolka bolj sladka)
- dve limoni
Jabolka dobro operem, razpolovim in jih dam v posodo. Prilijem malo vode, ravno toliko, da prekrije dno. Dodam sok in lupino ene limone ter dušim na zelo nizki temperaturi. Ko so jaboka mehka, jih dobro prepasiram, ponovno zavrem in ko kaša malo povre, pričnem z dodajanjem sladkorja. Sladkor dodajam postopoma in ko dodam še zadnji sladkor, dodam še sok in lupino druge limone. Marmelado kuham tako dolgo, da dobim želeno gostoto. Še vročo nalijem v ogrete kozarce, nekako do roba. Kozarce dobro zaprem in pokrijem z deko. Tako pokrite pustim, dokler se kazarci ne ohladijo.
P.s.: Limonca pomaga, da je marmelada bolj obstojna in tudi boljšega okusa..
Dodaj odgovor