Govedina v solati ali po domače „esih flajš“ je priljubljena domača jed, ki jo pogosto pripravljamo iz govedine, ki nam je ostala od nedeljskega kosila, seveda, če smo si privoščili govejo juho.
-
kuhano govedino – cca ½ kg
-
čebulo – 1 glavo
-
jajca – 2-3 kom (jajca lahko tudi opustite)
-
olje – po želji (ne morem pomagati – jaz sem pristaš bučnega olja)
-
kis – po želji (imam srečo, da imam dostop do domačega jabolčnega kisa)
-
sol, poper
-
peteršilj – malo (ali pa drobnjak)
Tako govedino imamo že kuhano. Zdaj jo samo še narežemo na tanke rezine, dodamo ji še na tanko narezano čebulo in poljubno narezana jajca. Dodamo sol in olje, narahlo premešamo in solato še okisamo po svojem okusu. Če želite, da je jed sočna, potem mora biti dovolj tekočine. Jed še samo popopramo in posujemo z malo sesekljanega peteršilja. Esih flajš postrežemo z črnim kruhom. Lahko je to za kosilo ali pa za večerjo. Takrat, ko vam odgovarja! Pa DOBER TEK!
P.s:
Bolj ko boste govedino narezali na tanko, bolj bo okusna. Ta pravi „esih flajš“ je narejen brez jajc, vendar meni je z jajci veliko boljši. Res pa je tudi, da z jajci povečamo količino solate, v primeru, če imamo bolj malo govedine. Lahko pa bi dodali še veliko druge zelenjave: paradižnik, papriko, nariban korenček, zeleno solato…… karkoli imate oziroma kar vam je všeč.
Dodaj odgovor