Dimljena postrv je odlična izbira za vse ljubitelje rib. Zelo okusna, zelo hitro pripravljena in z njo res ne morete zgrešiti.
Za 4 osebe približno potrebujete:
-
Dimljeni postrvi – 2 kom
-
Limoni krhlji
-
peteršilj
Za prilogo še:
-
Malo mešane zelenjave (rdečo redkvico, paradižnik, zeleno papriko)
Za omako:
-
Kislo smetano – lonček
-
Hren – žličko iz kozarčka
-
Poper – malo
Postrvi najprej odrežemo glavo in rep. Potem jo po celi hrbtni dolžini previdno prerežemo in z obeh strani še bolj previdno odstranimo kožo. Tako filirani polovice prerežite enkrat po dolžini in enkrat po širini, da dobimo in iz enega fileja štiri dele. To delajte res z občutkom in dobrim nožem, ker se vam bodo drugače fileji čisto razlomili. Razrezane fileje lepo zložimo na servirni krožnik. Zraven ponudimo popečene kruhke in omako iz kisle smetane ter hrena. Pripravimo jo tako, da v kislo smetano dobro vmešamo žličko hrena in nazadnje malo popopramo. Okrasimo lahko s čebulo, rdečo redkvico ali s peteršiljem
Odlično se bo prilegla še narezana in samo malo posoljena mešana zelenjava (paprika, paradižnik, kumare…..)
Dodaj odgovor