Če dobite obisk, ko je sezona belušev (špargljev), naj bodo vaša predjed zvitki z beluši.
Najboljši so čisto mladi, tem le potrgamo liste. Če pa so starejši, potem jim moramo leseni del odstraniti, tisti del, ki pa ostane, pa celega olupiti.
Na eno osebo vzamemo po 2 zvitka (vem, da bi jih pojedli več, ampak saj to je šele predjed!)
-
Rezino pršuta (ali šunke)
-
Rezino sira – najboljši je ementalec – ni pa nujno
-
Špargelj– 1 kom
-
Malo maščobe
Priprava je zelo enostavna. Očiščene in če je potrebno olupljene šparglje damo kuhat v soljeno vodo in jih kuhamo cca 10 minut. Ko so kuhani, jih oblijemo z hladno vodo in jih damo na cedilo, da se odtečejo.
Pečico segrejte na 250 st.C. Pekač naoljite ali namažite z maslom.
Na vsako rezino pršuta, položimo rezino sira, na sir pa po en kuhan špargelj. Vse skupaj zvijete in položite na namaščen pekač (konec zvitka naj bo na dnu pekača) in zvitke pečete cca od 15 – 20 minut. Ko so pečeni, jih takoj ponudite.
Zelo dekorativno in seveda zelo okusno bo, če boste zraven postregli še na rezine narezane, malo posoljene in olivnim oljem pokapljane paradižnike.
Dodaj odgovor