Ocvrte kruhove rezine, ali po domače »šnite« pripravljamo običajno takrat, ko nam od prejšnjega dne ostane kaj kruha. »šnite« lahko jeste kot samostojno jed, ali pa kot sladico. Odločitev je vaša, glavno je, da kruh ne zavržete.
Za cca 8 rezin kruha potrebujete še:
-
Jajce – 3 kom
-
Rdeče vino – cca ½ l (ali mleka, posebno, če bodo »šnite« jedli tudi otroci)
-
Sladkor – 2 – 3 žlici (glede na to, kako sladko jed bi radi imeli – lahko dodate tudi malo vanilijevega sladkorja)
-
Maščobo – toliko, da bodo »šnite« plavale
Kruh narežimo na lepe rezine. Jajca ubijemo v globok krožnik in jih z vilico lepo stepemo. V drug krožnik nalijmo vino (ali mleko) in ga sladkamo po okusu (jaz imam rada kar precej sladke). Maščobo segrejemo, na hitro pomočimo kruh v vino, nato še v stepeno in malo posoljeno jajce in takoj nato v pripravljeno maščobo. Med pečenjem kruh večkrat obrnemo, popečemo ga le toliko, da jajca dobro zakrknejo, a ne predolgo, da se kruh ne na pije maščobe. Šnite položimo na serviete, da popijejo odvečno maščobo.
P.s.:
Pri namakanju kruha v vino ali mleko, bodite pozorni, da ne boste kruha preveč namočili (v tem primeru se vam lahko razleti), če pa ga boste premalo (tudi skorjo namočimo) pa je šnita lahko precej suha. To se pravi »prava mera« mora biti in šnite bodo šle v slast. Pa DOBER TEK.
Dodaj odgovor