Meni osebno je ocvrta zelenjava celo bolj všeč, kot meso. Vi presodite sami. Ocvrte bučke so zelo enostavna, hitro pripravljena in zelo poceni jed. Če jih imate doma na vrtu, toliko bolje.
-
Bučke – 2 – 3 mlade bučke (odvisno od velikosti)
-
Jajca – 3 kom
-
Moko – po potrebi
-
Krušne drobtine – po potrebi
-
Olje – toliko, da bodo bučke plavale
Bučke dobro operemo in jih po dolgem narežemo na enake rezine (če so bučke večje, jih lahko narežete tudi na kolobarje).
Rezine bučk posolimo, jih povaljamo v moki, nato v stepenih jajcih in nazadnje še v drobtinah. Tako pripravljene damo na vroče olje in jih ocvremo. Ko se na obeh straneh lepo opečejo, jih preložimo na serviete, da popijejo maščobo. Postrežemo jih lahko z tatarsko omako (recept boste našli na drugi strani) in z poljubno solato. Kako hitro je bilo to pripravljeno!
Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor