Takole, pa redimo še eno poceni, okusno in preprosto jed. Polenta s parmezanom je lahko odlična samostojna jed ali pa tudi kot priloga k mesni jedi.
Za 4 osebe približno potrebujemo:
-
Mleko – cca 6 jogurtovih lončkov
-
Polente – cca 3 jogurtove lončke (vzamemo instant polento, če se hočemo izogniti dolgega kuhanja
-
Jajce – 3 kom
-
Maslo – cca 7 – 8 dag
-
Naribani parmezan – cca 7 -8 dag
-
Sol
-
Kisla smetana – po želji
V vrelemu soljenemu mleku dodamo maslo in zakuhamo polento. Ob stalnem mešanju dodamo še razžvrkljana jajca, katerim smo že prej dodali parmezan, še naprej dobro mešamo in kuhamo na malem ognju cca 3-5 minut. Ko je jed gotova jo zvrnemo na pripravljen krožnik. Lahko jo prelijemo z kislo smetano in postrežemo.
Še začeli niste, pa ste že gotovi. Ja, tako, pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor