Če res nimate preveč časa za kuho, potem vas bo ocvrta salama rešila iz zagate.
En, dva tri … in že za mizo diši!
-
salamo – katero in koliko se sami odločite (količina je odvisna od tega, koliko „prisklednikov“ boste imeli pri mizi, vrsto salame pa priporočam pariško, posebno, francosko…)
-
jajce – količina je vaša izbira
-
moko – tudi vaša izbira
-
olje – toliko olja, da bo salama „plavala“
Salamo narežemo na cca 5 mm debele rezine (če se le da, naj bodo enakomerno debele). V en krožnik nasujemo moko, v drugem krožniku stepemo jajce. Rezino salame najprej pomokamo, nato še povlečemo skozi stepena jajca in ocvremo v vročem olju, toliko, da jajce zakrni, na obeh straneh. Ko je salama zlato pečena, jo damo na papirnato brisačo, da se odvečna maščoba odteče. Še vroče postrežemo z poljubno solato. Vsaj zame najbolj ustreza paradižnikova solata, v kombinaciji z papriko in čebulo.
Vam povem, preden bo vaš mož naredil takšno solato, boste tudi vi ocvrli salamo. Potem pa skupaj za mizo in samo še DOBER TEK!
Dodaj odgovor