Saj ste že slišali za „makaronflajž“ a, ne? Ne da ste slišali zanj, tudi naredili ste ga verjetno že velikokrat. Mogoče ga na tale način še niste. Bi poizkusili makaronovo meso?
-
svinjine – cca ½ kg (poljubni deli, lahko je vratovina)
-
makaroni – cca ½ kg
-
čebula – 1 večja
-
česen – 2-3 stroke
-
olje – cca 5 dag (5 žlic)
-
paprika v prahu – ena žlička
-
paradižniki – 3 kom (lahko tudi tiste iz konzerve, če nimate časa lupiti svežih)
-
juho ali vodo za zalivanje
-
sol, poper
Najprej v slani vodi skuhamo makarone.
Medtem časom, ko se makaroni kuhajo, pripravimo še omako.
Čebulo sesekljamo in jo posteklenimo. Dodamo na koščke narezano meso in ga malo popražimo. Dodamo še sesekljan česen, premešamo in ko česen zadiši (to je zelo hitro) vse skupaj posujemo z papriko, premešamo, dodamo zrezane in olupljene paradižnike, solimo in popopramo. Ko se meso zmehča, lahko malo zalijemo z juho (ali vodo), da dobimo malo več omake. Če je omaka preredka, jo lahko malo zgostimo (žličko ali dve moke razžvrkljajte v malo vode – lahko tudi v kisli smetani in vlijemo k omaki).
Ko je omaka gotova, ji dodamo skuhane (pa ne preveč) in sprane makarone, dobro premešamo in postrežemo. Tudi zelena solata ne bo odveč. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor