Imate lovski nagon? Nikar se ne bojte, lovska juha bo kljub vsemu lahko na mizi. Res pa je , da boste morali naloviti kar nekaj sestavin, ki jih potrebujete za juho. Ampak ne bo vam bo žal, če si boste vzeli nekaj več časa, da boste v miru pripravili to jed.
Za 4 – 6 oseb približno potrebujete:
-
Goveje meso – dobrih 500 g
-
Marinirane jurčke – cca 150 – 200g (morajo biti sveži, najboljše, da jih greste zjutraj nabirat v gozd, drugače bo pa tržnica hitrejša izbira)
-
Mesno slanino
-
Česen – 3 stroki
-
čebulo – 1 velika ali dve manjši)
-
moko – 3 žlice
-
paradižnikov pire – cca 2 žlici
-
govejo juho – cca 1,5 l (lahko iz kocke)
-
mleto papriko – cca 1,5 žličke
-
črno vino – cca 3 dl
-
sesekljan peteršilj – 1 žlica
-
lovorjev list – 2 -3 lista
-
sladkor – slabi 2 žlički
-
olje – cca 0,5 dl
Na kocke narežite čebulo, govedino in slanino, česen sesekljajte.
Čebulo popecite na malo olja, dodajte slanino in govedino, ter še malo popecite.
Lonec umaknite z ognja, dodajte sesekljan česen, mleto papriko in moko, dobro premešajte in postavite lonec nazaj na ogenj. Vse skupaj mešajte še cca minuto, potem zalijte z juho in kuhajte na zmernem ognju tako dolgo, da bo meso kuhano.
Nato dodajte črno vino, paradižnikov pire, gobe, lovorjeve liste, sladkor, dobro premešajte, poizkusite in začinite po vašem okusu. Nadaljujte z kuhanjem še cca 10 – 15 minut.
Tako, lovska juha je pripravljena. A ne, da ni bilo tako hudo? Seveda priprava malo traja, ampak sigurno imate koga, ki vam bo z veseljem pomagal pri kuhi. Verjetno je v steklenici še kaj črnega vina, natočita si, in uživajta pri kuhanju. Pa na zdravje!
Dodaj odgovor