Losos z hladno paradižnikovo omako je vedno dobra izbira.
-
lososov file – 4 kom
-
paradižnik – 3 večje
-
čebulo – 2 kom
-
česen – 4-5 strokov
-
bučno seme – 2 žlici
-
slimonin sok – 2 žlici
-
olivno olje – 1 – 2 žlici
-
peteršilj
-
sol, poper
Najprej naredim omako. Paradižnik olupim, mu odstranim seme in ga narežem na drobne kockice. Čebulo in česen olupim ter drobno sesekljam. Vse skupaj dam v posodo. Dodam še nasekljan peteršilj, grobo sesekljano bučno seme, limonin sok, malo solim in popram ter polijem z olivnim oljem.
Dobro premešam in pustim, da se okusi dobro prepojijo.
Medtem lososu odstranim kožo, rahlo solim in malo pokapljam z limoninim sokom.
Ponev močno segrejem in lososov file opečen na vsaki strani par minut. Pečenega postrežem z hladno paradižnikovo omako.
Dober tek želim!
Nasvet: za pečenje lososa predlagam, da vzamete ponev, ki jo ni potrebno namastiti.
Dodaj odgovor