Zelo preprosto pecivo, ki si ga lahko pripravimo že za zajtrk, so tudi miške.
-
moko – 4 lončke
-
sladkor – 5 žlic
-
navaden jogurt – 2 kom
-
vanilijev sladkor – 2 zavitka
-
jajca – 4 kom
-
sol – malo
-
rum – 1 žlico
-
limonina lupinica – polovica limone
-
olje za pečenje
– pecilni prašek – 2 zavitka
Jajca, skupaj z sladkorjem penasto umešam. Dodam še jogurt, vanilijev sladkor, malo soli, rum, naribano limonino lupinico, premešam in nazadnje dodam še presejano moko, skupaj z pecilnim praškom.
Dobljeno maso pustim počivati cca 20 minut.
Medtem segrejem olje. Olja mora biti toliko, da bodo miške v njem plavale. Žlico najprej pomočim v vročo olje (da se testo ne bo prijemalo na njo) in z njo polagam testo v olje. To ponavljam toliko časa, da porabim vso testo. Miške morajo biti pečene zlato-rumeno.
Pečene polagam na papirnate serviete, da se dobro odtečejo.
Odlične so vroče in hladne.
Nasvet:
-
miške se bodo lažje spekle, če ne boste delali prevelike;
-
po želji jim lahko dodate še namočene rozine (rum ali vodo), koščke čokolade…
– pečene lahko malo potresete z sladkorjem.
Dodaj odgovor