Pečene gosje prsi (ali račje prsi) lahko pripravljamo kadarkoli, a vendar so največkrat na naših mizah na „martinovo“.
-
gosje prsi (file) – 2 kom (enako velja za račje prsi)
-
sol, poper
-
maščoba
-
limona – 1-2
-
juha za zalivanje (iz kocke)
Gosje prsi dobro operem in osušim s papirnato servieto. V posodo dam sol, poper in limonin sok. Premešam in v to zmes dobro povaljam prsi. Vse skupaj pokrijem in dam marinirati v hladilnik, cca 1 uro.
Pečico segrejem na 220 st.C. Prsi dam v pekač (del z kožo naj bo na vrhu), jih oblijem z segreto maščobo. Pekač dam v pečico.
Po cca desetih minutah zmanjšam temperaturo na 200 st.C in v pekač dolijem malo juhe. Prsi večkrat zalijem s tekočino iz pekača. Vse skupaj še pečem cca 20 – 30 minut, odvisno od velikosti mesa. Pečene prsi narežem na cca 1 cm debele rezine in oblijem z sokom iz pekača.
Tako pripravljene prsi lahko postrežemo k rdečemu zelju, krompirjevim cmokom, k mlincem, itd…
Dodaj odgovor