Svinjski zrezek v poprovi omaki je lahko tudi okusno nedeljsko kosilo.
-
svinjske zrezke – 4 malo večje
-
zeleni poper – cca 50 g (iz slanice)
-
čebula – 1 manjša
-
smetana za kuhanje – 150 ml
-
juha za zalivanje (lahko iz kocke)
-
sol, poper
-
maščoba
Zrezke najprej lepo oblikujem, porežem žilice, malo potočkem, solim in popram.
Maščobo segrejem in na njej na obeh straneh opečem zrezke. Zrezke vzamem iz ponve in jih dam na toplo.
V ponev, kjer so se pekli zrezki, dam nasekljano čebulo. Malo jo popražim in zalijem z juho. Premešam in zrezke vrnem nazaj v ponev. Istočasno dodam še zeleni poper. Vse skupaj dušim, toliko časa, da so zrezki primerno mehki.
Občasno premešam, pazim, da se omaka ne zažge. Ko so zrezki dovolj mehki, omako zalijem še z smetano za kuhanje. Malo še pokuham in jed je gotova.
Svinjske zrezke v poprovi omaki lahko postrežem k marsikateri prilogi: pire krompir, pečen krompirček, testenine, dušeni riž...itd. Zraven pa seveda še kakšno solatico. Kosilo je popolno.
Nasvet:
– če nimate smetane, lahko omako zgostite z malo moke. V tem primeru že prepraženo čebulo malo pomokate in jo potem zalijete z juho.
Dodaj odgovor