Zvitki iz jajčevcev in skute so še ena okusna in zdrava jed iz jajčevcev. Jajčevci so res zelenjava, iz katere lahko pripravimo veliko dobrih jedi.
Za pripravo zvitkov potrebujem:
-
jajčevce – 4 kom (uporabim le osrednji del jajčevca, da rezine lažje zvijem, ostali del jajčevca porabim pri kateri drugi jedi)
-
česen – 3 stroke
-
orehe – cca 150 g
-
skuto – 250-300 g (ali sveži sir z zelišči)
-
olivno olje – malo
-
baziliko – mali šopek
-
peteršilj – malo
-
sol, poper
Jajčevce najprej operem, osušim, po dolgem narežem na cca ½ cm debeline in na maščobi opečem z obeh strani.
Česen olupim in ga skupaj z peteršiljem in baziliko dobro sesekljam ter mu dodam nekaj kapljic olivnega olja. Dobro premešam.
V skledo dam skuto, jo dobro razdrobim, dodam nasekljane orehe in česnovo mešanico. Malo posolim, popram in vse skupaj premešam.
Popečene jajčevce zložim na desko in jih namažem z pripravljenim skutinim nadevom. Nadevane zvijem in jih zložim na servirni krožnik (če zvitki ne obstanejo skupaj, jih pripnem z zobotrebci). Vse skupaj malo okrasim in postrežem z črnim kruhom.
Nasvet:
Dodaj odgovor