Testenine s tuno, so ena izmed jedi, ki je pogosto na naših jedilnikih.
-
testenine – cca 500 g
-
pretlačeni paradižnik – cca 500 g
-
čebulo – 1 kom
-
tuno iz pločevinke – cca 200 g
-
nariban parmezan – cca 3 žlice
-
česen – 2 stroka
-
peteršilj – malo
-
origano
-
malo
-
olje – oljčno
-
sol
Testenine skuham po navodilih na vrečki.
Na segreto olje dam sesekljano čebulo in jo malo popražim. Ko postekleni, dodam pretlačen paradižnik, sesekljan česen, malo origana in sol po okusu.
Vse skupaj premešam in na malen ognju kuham toliko časa, da paradižnikov sok skoraj povre. Nato dodam tuno, nasekljan peteršilj in malo še pokuham.
Skuhane in odcejene testenine polijem z omako in posujem s parmezanom.
Dober tek želim!
Dodaj odgovor