Solata iz ješprenja in gobic je lahko okusen in čisto samostojen obrok.
-
ješprenj – 1 ½ skodelice
-
gobe – cca 30 – 40 dag – katere koli (štorovke, jurčke ali druge)
-
česen 2 stroka
-
sir – ½ skodelice naribanega (trdi sir)
-
belo vino – cca ½ skodelice
-
olivno olje – 3-4 žlice
-
šalotko – 2 kom
-
sol, poper
. svež peteršilj
Ješprenj skuham po navodilih in odcedim.
Na segreto olivno olje dam očiščene in narezane gobe in jih pražim cca 10 do 15 minut. Pazim, da se mi ne zažgejo. Ko so gobice že rahlo opečene, dodam sesekljan česen in sesekljan peteršilj, malo premešam in takoj, ko zadiši, vse skupaj zalijem z vinom.
Ko se vino v večini pokuha, gobe odstranim z ognja.
Gobe vsujem k ješprenju, dodam nariban sir, sesekljano šalotko, solim in popram. Vse skupaj dobro premešam in solato postrežem. Dober in lahek obrok je pripravljen!
Dober tek želim!
Nasvet: Če se vam zdi solata premalo sočna, jo lahko malo pokapljate z balzamičnim kisom.
Dodaj odgovor