Krompirjevi cmoki s prekajeno svinjino so odlična priloga, k marsikateri jedi.
-
kuhan in pretlačen krompir – cca 1 kg
-
prekajeno vratovino – cca 20 dag (po želji)
-
jajca – 2 kom
-
drobtine – cca 5-6 žlic
-
maslo – 2 žlici
-
moko – 250 g
-
sol – malo
-
drobnjak – malo
Krompir skuham, olupim in stisnem skozi stiskalnico za krompir. Prekajeno vratovino zrežem zelo na drobno in jo dodam pretlačenemu krompirju. Prav tako dodam še jajci in malo soli.
To vse skupaj dobro premešam. Na delovno površino vsujem moko, na moko dam krompir. Vse skupaj dobro in hitro pregnetem v gladko testo.
Iz testa naredim „klobaso“, ki jo razrežem in med dlanmi oblikujem cmoke (v velikosti drobnega jabolka).
Cmoke kuham cca 20 minut, v malo soljeni vodi, na zmerni temperaturi. Ko so kuhani, jih s penavko poberem iz vode in zabelim z prepraženimi drobtinami. Običajno jih posujem tudi z drobno narezanim drobnjakom. Tako pripravljene cmoke lahko postrežemo z poljubno solato. So pa tudi odlična priloga k raznim mesnim omakam, h kislemu zelju, dušenemu rdečemu zelju …itd. Pa dober tek!
Dodaj odgovor