Krompirjeve palačinke z parmezanom so še ena izmed različic dobrih krompirjevih palačink.
- krompir – 6-8 gomoljev
- šalotka – 3-4 kom (lahko tudi 1 čebula)
- česen – 2 stroka
- nariban parmezan – cca 10 dag
- jajce – 1 kom (2 – če sta mali)
- sol – 1 žličko
- poper – po okusu
- oljčno olje
- sesekljana sveža bazilika – po okusu
Najprej olupim in na drobno sesekljam šalotko. Olje segrejem, mu dodam šalotko in ko šalotka postekleni, ji dodam še sesekjan česen. Malo popražim in takoj, ko česen zadiši, ponev odstavim z ognja.
Krompir olupim, ga na drobno naribam (tako, kot ribam hren) in ga dam na kuhinjsko servieto. Dobro ga ožmem in ga dam v skledo. Dodam še prepraženo šalotko z česnom, jajce, nariban parmezan in sesekljano baziliko. Vse skupaj solim in popram. Dobro premešam.
Ponev dobro namažem, segrejem in dodam nekaj žlic mase. Z žlico maso lepo porazdelim in malo potlačim. Palačinko pečem na srednji temperaturi, pazim, da se mi ne zažge. Ko je rjavo zlata, jo previdno obrnem in ko je še druga stran pečena, jo prestavim na papirno servieto, da se odteče odvečna maščoba.
Pečene palačinke hranim v topli pečici, dokler niso vse pečene. Še vroče postrežem z mešano solato. Tudi zraven teh palačink se prilega popečena slanina, jajca, pečena na oko, na žaru pečeno meso ali pa samo kisla smetana in jabolčna čežana. To pa še ni vse……malo razmislite, kaj bi vam odgovarjalo zraven! Želim vam še samo dober tek!
Nasvet: Tako pripravljene palačinke lahko pečete v velikosti, ki vam odgovarja. Tudi debelina je vaša stvar, res pa je, bolj bodo tanke, bolj bodo hrustljave.
Dodaj odgovor