Kaneloni z mletim mesom so odlična mesna jed, ki za pripravo zahteva malo več časa. Sama se jih lotim takrat, kadar imam na voljo dovolj časa. Vložen čas se mi vedno močno obrestuje – z zadovoljnimi obrazi za mizo.
Za pripravo cca 12 kanelonov potrebujem:
Za palačinke:
- mleko – cca 200 ml
- moko – cca 120 g
- jajca – 2 kom
- olje – mala žlička
- pecilni prašek – pol male žličke (da so palačinke bolj rahle)
- malo soli
- maščobo – za peko
Za nadev:
- mleto meso – cca ½ kg (mešano)
- čebula – 1 velika
- česen – 2 stroka
- sol, poper
- sesekljani peteršilj
- maščoba – malo
Za paniranje:
- jajca
- drobtine
- maščoba za cvrtje kanelonov
Zmešam vse sestavine za palačinke in pustim, da testo počiva vsaj 30 minut, da se moka lepo napne.
Medtem pripravim nadev. Čebulo in česen olupim in na drobno (vsako zase) sesekljam. Na vroči maščobi posteklenim čebulo in ji dodam meso. Dobro premešam in pražim, tako dolgo, da tekočina izhlapi. Posolim, popram, dodam sesekljan česen in sesekljan peteršilj. Dobro premešam in odstranim z ognja. Spečem tanke palačinke, na katere nadevam mesni nadev.
Palačinko nadevam tako, da je cca 2-3 cm roba palačinke praznega, da jo lažje zvijem. Vsako nadevano palačinko zvijem v rolico in jo na vsaki strani , kjer je nastala odprtina, potisnem v notranjost, proti sredini palačinke (da ne bi meso pri paniranju uhajalo ven).
Tako pripravljeno palačinko previdno paniram. Najprej jo namočim v stepena jajca, nato še v drobtine (moke v tem primeru ne uporabljam). Maščobo za cvrtje segrejem in tako pripravljene kanelone na obeh straneh zlato zarumenim (cca 5 minut na eni strani).
Kanelone previdno poberem iz maščobe in jih položim na papirnate serviete, da se maščoba dobro odteče. Tako pripravljene kanelone lahko postrežem z pečenim krompirjem in solato. Odlična je tudi kombinacija krompirjeve solate in kanelonov, seveda jih pa lahko jeste samo z tatarsko omako. Vsaj zame pa je v vsakem primeru, obvezna tudi limona. Dober tek želim.
Nasvet: To je eden izmed najbolj preprostih receptov za to čudovito jed. Če bi jedi radi kaj dodali, to naredite. Mogoče boste imeli pri zvijanju in paniranju nekaj težav, vendar ne obupajte. Vse to boste imeli povrnjeno, ko boste uživali pri hrani!
Dodaj odgovor