Oktober je čas, ko narava nudi veliko darov. Eden izmed takih darov je tudi kostanj, iz katerega lahko pripravimo veliko dobrih stvari. Med drugim si lahko iz kostanjeve moke pripravimo tudi zelo okusne kostanjeve palačinke.
-
kostanjevo moko – cca 15 dag
-
belo moko – 15 dag (lahko vzamemo tudi polno zrnato ali pa črno)
-
mleko – cca 6 dl
-
med – 2 žlici (odvisno, kako sladke palačinke želite imeti. Računajte tudi s tem, da je kostanjeva moka sama po sebi že malo sladka)
-
ščepec soli
-
malo mineralne vode – po želji
Najprej obe moki na „suho“ dobro premešam in malo solim. Mleko vlijem v posodo, dodam med in premešam. Ob stalnem mešanju dodajam še premešano moko. Ko ni več grudic, po potrebi dolijem malo mineralne vode. Palačinke pečem v teflonski ponvi, previdno jih obračam, ker so dokaj krhke. Kostanjeve palačinke ponudim največkrat kar z doma narejeno marmelado.
Nasvet: Kostanjevo moko si lahko naredite sami, če ste le malo potrpežljivi. Lahko jo pa tudi kupite v malo bolj založenih trgovinah.
Dodaj odgovor