Kostanjeva krema je odlična kostanjeva sladica, ki jo lahko ponudite, še tako zahtevnemu gostu.
Za pripravo (4 osebe) potrebujete:
-
kostanje – cca 2kg
-
mleko – cca 1 ½ l
-
sladkor – cca 30 dag
-
vanilijev sladkor – 2 kom
-
rum – 7 žlic
-
sladka smetana cca 6 dl
Kostanj dobro operem in ga dam kuhati. Ko zavre, ga kuham še par minut, odcedim, malo ohladim in olupim obe kožici. Mleko zavrem in v njem skuham olupljene kostanje do mehkega. Vse skupaj dobro pretlačim (palični mešalec). Pretlačenemu pireju dodam rum, sladkor, vaniljev sladkor in 2/3 sladke stepene smetane. Kremo dekorativno naložim v kozarce, okrasim z ostankom stepene smetane. Da bo kostanjeva krema še bolj atraktivna, okrasim še z poljubnim sadjem ali z kakšnim zeliščem. Naj domišljija dela za vas. Kremo ponudim ohlajeno. Pa veliko užitkov pri pripravi!
Nasvet: Priporočam, da nabrani kostanj najprej pustite, da malo “odleži”, ker bo tako veliko bolj okusen. Ampak ne več, kot dva do tri dni, ker drugače ga lahko napadejo črvi. Sama ga za ta čas nasujem kar v plastične zabojčke in shranim nekam na temno.
Dodaj odgovor