Svinjski zrezek v omaki je hitro pripravljen in okusen obrok, h kateremu lahko postrežem kar nekaj prilog.
-
svinjsko meso – cca ¾ kg
-
moka
-
juha za zalivanje
-
sol, poper
-
maščoba
-
kisla smetana
Običajno že mesarja prosim, da mi nareže meso na tanke zrezke. Doma jih potem operem, posušim, potolčem, po potrebi porežem žilice ter posolim in popopram. Zrezke po eni strani pomokam in jih na segreti maščobi popečem, najprej tisto stran, ki ni pomokana. Ko so vsi popečeni, jih vzamem iz ponve in v ponev prilijem nekaj juhe – toliko, da je omaka ravnoprav gosta. Vsedlino dobro premešam, ter vrnem zrezke nazaj. Po potrebi dosolim. Vse skupaj podušim, dokler meso ne postane mehko. Na koncu omaki dodam žlico ali dve kisle smetane. Tako pripravljene zrezke postrežem z pire krompirjem, z testeninami, rižem, z kuhano zelenjavo…..itd. Odlično se zraven poda še sezonska solata.
DOBER TEK ŽELIM!
Če ne rabim veliko omake, potem zrezkov ne pomokam. V tem primeru, jim prilijem nekaj žlic sladke smetane ali smetane za kuhanje.
P.s.: Imate vprašanje zame? Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor