Okusna in hitro pripravljena je tudi fižolova solata. Ponudimo jo lahko k mesnim jedem, z dodatki je pa lahko tudi samostojen obrok.
- fižol (lahko uporabite tistega iz konzerv)
- čebula
- olje (po okusu – zame je najboljše bučno)
- kis
- jajca – trdo kuhana
- sol, poper
Fižol odcedimo in ga vsujemo v skledo. Dodamo mu na lističe narezano čebulo (ali pa na kockice), na malo debelejša kolesca narezana jajčka, pokapljamo z oljem, solimo, popramo in dodamo še kis (lahko jabolčni). Vse skupaj na rahlo premešamo. Solata naj ima dosti tekočine, tako, da bo sočna. Zraven lahko ponudite vse vrste pečenega mesa, klobas, lahko pa jo pojeste kar s črnim kruhom.
Fižolova solata je okusna tudi brez jajc, prav tako odlična je tudi z na drobno naribano črno redkvico. Pravzaprav, z fižolom lahko kombiniramo skoraj z vsemi drugimi solatami.
P.s.: Imate vprašanje zame: Pišite na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor