Panirane dežnikarice ali po domače pohane marele so odlična gobja jed, ki jo na žalost lahko pripravljamo le takrat, ko rastejo v naravi. Res pa je, da lahko panirane shranimo tudi v zamrzovalnik, a ne za dolgo.
- dežnikarice
- jajca
- moko
- drobtine (lahko tudi brez njih)
- maščobo za cvrtje
Paniramo samo klobuke dežnikaric. Klubuke najprej očistimo z čisto krpo in jih razrežemo na poljubne komade. Spodnji del klobukov rahlo osolimo. Nato jih pomokamo, potegnemo skozi stepeno jajce in nazadnje še povaljamo v drobtinah. Tako pripravljene klobučke na hitro ocvremo v vročem olju. Ko so zlato rumeni, jih poberemo iz maščobe, ter jih damo na papirnati prtiček, da se odteče odvečna maščoba. Postrežemo jih lahko z tatarsko omako, z krompirjem, različnimi solatami… Zame je zmagovalna kombinacija z krompirjevo solato. Pa dober tek!
P.s.: Imaš vprašanje zame? Piši na facebook stran: Kaj kuhati danes?
Dodaj odgovor