Riževa solata s piščancem je lahko polnovreden dnevni obrok.
- piščančji file – 1 kom
- riž, ki se ne razkuha – cca 30dag
- korenček – 2 kom
- grah v zrnju – 1 konzerva
- olje – cca 3 žlice
- kis (lahko jabolčni) – 3 žlice
- sol, poper
Riž operite in ga skuhajte v slani vodi. Prav tako skuhajte na kocke narezan korenček. File (brez kože) odluščite od kosti (kost lahko uporabite pri kuhanju kakšne juhe) in ga narežite na rezance. Posolite in popoprajte ter ga opecite na malo olja.
Kuhan riž oplaknemo z hladno vodo in ga stresemo v skledo. Dodamo mu kuhan in ohlajen korenček, odcejen grah, piščančje popečene rezance, sol in poper. Vse skupaj še pokapljamo z oljem in kisom. Narahlo premešamo in postrežemo. Pa DOBER TEK! Takšno solato lahko prelijemo tudi z majonezo, kislo smetano ali pa z jogurtom. Takrat ne uporabimo kisa.
Dodaj odgovor