Imate nekaj piščančjega mesa in nekaj dobre volje? Potem si lahko pripavite dober piščančji paprikaš. Za to jed ne potrebujete najboljših delov piščanca, temveč tiste, ki jih drugače ne morete porabiti. Seveda, pa le naj bo tudi nekaj boljših kosov.
- piščančje meso – cca 1 kg
- čebula – 1 srednja
- maščoba – cca 4 žlice
- mleta paprika – cca pol žlice
- voda ali juha za zalivanje
- moka – cca 1 žlica
- sol, poper- kisla smetana – 1 žlica
Meso narežemo na poljubne kose, malo posolimo in popopramo. Na vroči maščobi ga malo opečemo in ga poberemo iz posode. Na isti maščobe popražimo še sesekljano čebulo.Ko začne rumeneti, jo poprašimo z moko in rdečo papriko. Ob stalnem mešanju vse skupaj zalijemo z juho ali vodo. Dodamo še popečeno meso. Tekočine naj bo vsaj toliko, da dobro prekrije meso. Vse skupaj se naj kuha tako dolgo, da bo meso kuhano. Če je omaka pregosta, jo še malo zalijemo, če je pa preredka, jo še malo zgostimo z podmetom (voda z moko). Čisto na koncu lahko omako tudi pretlačimo skozi cedilko, vendar se mi zdi prez potrebe. Omaki dodamo še žlico razžvrkljane kisle smetane in jed je gotova. Zraven se odlično podajo dušeni riž, široki rezanci, ali pa kar v paprikaš zakuhamo žličnike. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor