Na pikniku se vedno najde tudi kdo, ki ne mara mesa. Za takšne ljudi vedno pripravim tudi zelenjavna nabodala. Pri tem si res dam duška. Izberem res raznovrstno, za žar primerno zelenjavo, včasih dodam tudi sadje.
Za pripravo potrebujem:
– Zelenjavo – (bučke, čebula, paradižnik, paprika, lahko tudi šampinjone, itd…)
– Sol
– Palčke za nabodala (kovinske ali lesene)
Zelenjavo primerno operem in narežem na približno enako velike kose. Tako narezane kose izmenično nabodem na palčko in jih položim na ne preveč vroč žar. Nabodala večkrat obrnem, tako, da se lepo popečejo okrog in okrog.
Popečeno zelenjavo dam na krožnik in jo malo posolim.
Zraven lahko postrežemo vse vrste ocvrtega krompirja, pa tudi dušeni riž.
Zelenjavna nabodala je hitro pripravljen in zelo zdrav obrok. Nabodalo lahko popečemo tudi v ponvi.
Dodaj odgovor