Kremna porova juha bo odlično nadomestilo za navadno porovo juho.
Poizkusite!
Za 4 osebe potrebujemo:
-
Por – 3 kom (bele dele pora)
-
Olje – cca 5 dag (olivno, če ga imate)
-
Sladkor – ščepec
-
Moko – cca 1-2 žlice
-
Krompir – 2 gomolja
-
Jajce – 1 kom
-
Sol, poper
-
Kruh – 15- 20 dag (najboljši je 1 dan star)
-
Olje za cvrtje
-
Juho za zalivanje – cca 1,2 l (iz kocke, lahko zalijete tudi z vodo)
Najprej por očistite in ga narežete na kolobarje.
Na olju zarumenite sladkor (ne smete ga zažgati), dodajte narezan por. Najprej ga malo popražite, nato prilijte malo vode, premešajte in ga še malo podušite.
Ko tekočina izhlapi, vse skupaj potresite z moko, še malo popražite in zalijete z juho. Dobro premešajte.
Juhi dodajte na kocke narezan krompir. Dodajte sol in malo popra, dobro premešajte in kuhajte tako dolgo, da bo krompir kuhan.
Ko je juha kuhana, nekaj krompirja zmečkajte, da bo juha bolj gosta in kremasta.
Kruh narežemo na kocke, ga povaljamo v razžvrkljanem jajcu in ga ocvremo na vroči maščobi. Ponudite ga porovi juhi.
Juho lahko oplemenitite z različnimi dodatki, kot so: kisla smetana, žlica naribanega sira, naribani muškatni orešček, koščki prekajenega mesa ….
Imate dovolj predlogov?
Zadnji komentarji