Čičerika v paradižnikovi omaki je odlična vegitarijanska jed, ki jo lahko mirno jedo tudi tisti, ki imajo problem z glutenom.
Za pripravo potrebujem
• Kuhano čičeriko – cca 450-500 g
• Sesekljane pelate – cca 250 g
• Kumino – 1 žlica
• Česen – 2 stroka
• Čebulo – 1 mala
• Olje – 2 žlici
• Kurkumo – ½ male žličke
• Malo koriandra
• Sol,poper
Na maščobi posteklenim čebulo. Dodam kuhano in odcejeno čičeriko. Dobro premešam , dodam še pelate, česen, sesekljano kumino (lahko jo tudi opustite), malo kurkume, sol in poper.
Vse skupaj dobro premešam in na zmernem ognju kuham še cca 15 minut.
Kuhano jed serviram na krožnik in potresem z malo sesekljanega koriandra.
Nasvet:
Jedi lahko dodate tudi malo pikantne na kolobarje narezane klobase.
Dodaj odgovor