Piščanec s cvetačo si pri nas doma pripravljamo kar pogosto. Všeč nam je ta preprosta in lahka jed. Ponudimo jo lahko za kosila, pa tudi za večerjo.
Za pripravo potrebujem
- Na koščke narezanega piščanca (brez kosti) – cca 500 g
- Cvetačo – cca 500 g
- Nariban korenček – 1 kom
- Sesekljan česen – 4 zrna
- Sesekljano čebulo – 1 kom
- Sesekljano stebelno zeleno – 2 stebli
- Olupljen in na drobno narezan paradižnik – 2kom
- Paradižnikovo mezgo – 2 žlici
- Jušnega fonda (lahko iz kocke)
- Mleto ali drobno sesekljano kumino – 1 žličko
- Kurkumo – 1 žlico
- Kokosovo olje – cca 3 žlici
- Sol, poper
- Sesekljan svež peteršilj – za okras
Na segretem kokosovem olju malo popražim čebulo. Ko malo oveni, dodam narezano meso in ob stalnem mešanju še malo pražim.
Ko meso začne spreminjati barvo, dodam česen, korenje, zeleno in ingver. Dobro premešam in še malo popražim. Ob mešanju dodam še kumino, kurkumo, paradižnik, paradižnikovo mezgo ter vse skupaj dušim, dokler se jed ne zgosti.
Vse skupaj zalijem z juho, po potrebi solim in popram. Na mali temperaturi kuham še cca 20 minut. Dodam še cvetačo in vse skupaj kuham še toliko, da je cvetača kuhana, vendar še dovolj čvrsta.
Jed naj bo dokaj gosta.
Piščanec s cvetačo lahko ponudimo rižem, ali s katerimi drugimi testeninami.
Uživajte ob pripravi te jedi in naj vam tekne!
Zadnji komentarji