Testenine z špinačo in orehi so okusen in zdrav obrok, ki ga lahko pripravimo zelo hitro.
Za pripravo potrebujem:
– Poljubne testenine – cca 500 g (za 4 odrasle ljudi)
– Vodo – cca 1,5 l
– Mlado špinačo – cca 500 g
– Sladko smetano – 2 kozarčka
– Smetano za kuhanje – 1 kozarček
– Grobo nasekljane orehe (malo popražene) – cca 1 pest
– Gorgonzolo (ali kateri drug sir) – cca 100 g
– Sesekljan česen – 2 stroka
– Olivno olje – 2 žlici
– Sol, poper
– Nasekljan mali šopek drobnjaka
Testenine skuham po navodilih iz embalaže. Vedno pazim, da se ne razkuhajo. Kuhane dam na cedilo. Vodo prihranim, če se kasneje izkaže, da je omaka pregosta. V tem primeru omako zalijem prav s to vodo, v kateri so se kuhale testenine.
Vodo zavrem, malo osolim in stresem vanjo špinačo. Ko voda ponovno zavre, pustim, da se špinača blanšira le toliko, da se omehča. Omehčano stresem na cedilo in pustim, da se voda odteče.
V ponvi segrejem olje in dodam česen. Premešam in takoj ko česen zadiši (ne sme porjaveti), dodam še vso smetano in gorgonzolo. Vse skupaj mešam, dokler omaka ne zavre.
Takoj za tem dodam še špinačo (če so listi preveliki, jih malo razrežem) in malo popražene orehe. Premešam in po potrebi solim in popram. Na nizki temperaturi omako kuham še cca 5 minut.
Ko je omaka gotova, dodam še ocejene testenine in vse skupaj dobro premešam. V primeru, da je omake bolj malo, dodam še malo vode, v kateri so se kuhale testenine.
Jed razdelim po porcijah in posujem z malo nasekljanega drobnjaka.
Tako, testenine z špinačo in orehi so pripravljene, da jih z veseljem užijemo. Pa dober tek želim!
Dodaj odgovor