Zelena solata je pri nas pogosto na mizi. Pripravljam jo iz različnih glavnatih solat, motovilca, radiča, endivije in še ostalih solat.
Za pripravo potrebujem:
– Solato (poljubno)
– Preprosti solatni preliv (olje, kis, sol)
– Česen – po želji
Solatne liste dobro operem, narežem na male koščke in dam na cedilo. Pustim, da se solata dobro odteče.
Odtečeno solato dam v skledo, dodam sesekljan česen, malo soli, kis in toliko vode, da solata ni prekisla. Vse skupaj narahlo premešam in takoj ponudim. DOBER TEK ŽELIM!
Nasvet:
– Zelena solata se odlično poda k mnogim ostalim jedem.
– Lahko ji dodamo različne dodatke: narezana trdo kuhana jajca, fižol, krompir, tunino in še veliko drugih sestavin. Na takšen način dobimo veliko različnih okusov. V tem primeru jo postrežemo kot samostojen obrok, ki je lahko odlično kosilo ali večerja.
– Sama uporabljam domače bučno olje (v malih količinah) in domači jabolčni kis.
– Včasih uporabim tudi jogurtov solatni preliv.
Dodaj odgovor