Imate na zalogi nekaj špinače, pa ne veste kaj bi z njo? Špinačna juha bo okusna in zelo zdrava izbira!
Za 4 osebe potrebujemo:
-
Špinačo – od 35 do 40 dkg
-
Olje – 3-4 žlice
-
Moka – 2-3 žlice
-
Zelenjavno juho – 1,5 l
-
Česen – 2 stroka
-
Peteršilj
-
Sol, poper
Oprano špinačo kuhamo cca 5 minut v slanem kropu, nato jo na drobno sesekljamo. Olje segrejemo, dodamo česen, da zadiši, takoj dodamo moko, malo popražimo, zalijemo z juho (lahko dodate tudi vodo, v kateri se je špinača kuhala). Dodamo nasekljan peteršilj, solimo, popopramo in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še sesekljano špinačo, premešamo in pustimo na ognju še pet minut. Ko je juha že na krožniku, ji lahko dodamo še žlico kisle smetane.
Juho lahko izboljšamo, če ji primešamo v mleku raztepen rumenjak. Poizkusite! Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor