Pleskavica je zelo preprosta jed, ki jo vsak naredi malo drugače. Jaz jo naredim hitro in brez kompliciranja.
Ker pleskavica rabi vedno še kakšno prilogo, rabimo za 4 osebe približno:ground steaks
-
Mleto meso – ½ kg (jaz uporabljam mešanega)
-
Čebula – 1 velika
-
Sol,
-
Poper
-
Olje – malo
Čebulo narežemo na zelo drobne kockice. Pridamo ga v skledo k mesu. Posolimo in popopramo. Dobro premešamo. Naredimo tanke poljubno velike zrezke in jih na vsaki strani pečemo cca 5 minut.
Pleskavico lahko ponudimo z žar prilogo, paradižnikovo solato, z krompirjevo solato, pečenim krompirjem, odlična bo v lepinji (z dodatki seveda), jaz pa jo pogosto postrežem tudi k špinači in pire krompirju, če imamo za mizo kakšnega zapriseženega mesojedca. Pa še kako paše….. Pa DOBER TEK.
Dodaj odgovor