Svinjska zarebrnica na žaru je ena izmed najbolj okusnih vrst mesa, pečenega na žaru. Za pripravo potrebujemo zelo malo časa in malo znanja.
Za pripravo potrebujem:
– Svinjske zarebrnice – 1-2 kom na osebo
– Olje – malo
– Sol, poper
Narezano meso (meni ga običajno že mesar nareže na cca 1cm debele kose) operem in ga z papirnato brisačko dobro obrišem.
Obrisano meso malo potolčem, ga posolim in popram. Nazadnje ga čisto malo še pokapljam z oljem. Tako pripravljeno meso položim na pripravljen žar in ga previdno pečem. Večkrat ga obrnem.
Meso je pečeno, ko na obeh straneh lepo porjavi. Ostati mora lepo sočno.
Svinjska zarebrnica na žaru (kare) je odlična sopotnica k različnim vrstam solat, pečenemu krompirju, dušenemu rižu, pečeni zelenjavi, čisto dovolj pa je tudi malo na grobo narezane čebule, paradižnika, ajvar, senf…itd. Pa dober tek želim!
Nasvet:
– Meso lahko tudi odluščimo od kosti in popečemo samega, kosti pa uporabimo pri pripravi juhe…
– Da bi bile zarebrnice okusne, nam ni vedno potrebno zakuriti žar, ampak so odlične tudi pečene v ponvi.
Dodaj odgovor