Če imate v hladilniku piščančja prsa, ali pa piščančji file, smetano, pršut in malo sira, lahko pripravite odličen obrok. Vse te sestavine zagotavljajo, da lahko brez posebnega truda in znanja pričarate odlično jed, ki jo lahko brez zadrege ponudite tudi gostom. Piščančji zrezki v smetanovi omaki so zagotovilo za odlično kosilo ali večerjo.
Za pripravo potrebujem:
- piščančje zrezke – 4 kom
- narezan pršut – 4 rezine
- narezan sir – 4 rezine
- smetano za kuhanje
- maslo
- sol
Piščančjim zrezkom najprej porežem morebitne žilice, jih narahlo potolčem in malo posolim.
Na segretem maslu zrezke najprej popečem na eni strani, nato jih obrnem in pustim, da se pečejo še na drugi strani. Medtem časom na zgornjo stran vsakega zrezka naložim najprej še rezino pršuta in na njega še rezino sira.
Ko se sir prične počasi topiti, zrezke zalijem s smetano za kuhanje. Rahlo premešam in vse skupaj pustim počasi vreti še cca tri minute. Če je omaka pregosta, dolijem malo navadne smetane. Jed odstranim z ognja in takoj ponudim.
Piščančji zrezki v smetanovi omaki so odlični v kombinaciji dušenega riža, belušev, širokih rezancev, skutinih štrukljev ter še marsičesa.
Zraven ponudim še zeleno solato, zelo pa se prileže tudi kozarec belega vina.
In saj veste, če boste ob kuhanju uživali, bo jed veliko okusnejša!
P.s.
Nekaj nasvetov:
- Za piščančje zrezke uporabim piščančji file, vendar vedno kupim cela in če je le možno, velika piščančja prsa. Prsam najprej odstranim kožo, s kosti odrežem oba fileja, nato pa iz filejev narežem zrezke. Če imate dovolj velike fileje, lahko iz vsakega dobite po tri zrezke, medtem ko kost uporabim pri kuhanju jušne osnove;
- Zrezke vedno položim med dve foliji in jih šele nato potolčem s kladivom za meso. Potolčem jih bolj malo, da se mi pri peki ne razletijo;
- Pri soljenju zrezkov morate računati, da je slan tudi pršut. Torej, previdno z soljo!
Dodaj odgovor