Verjetno ste iz mletega mesa pripravili že mnogo različnih jedi. So ocvrti faširani zrezki med njimi?
Tako pripravljena jed je res zelo okusna, morda malo bolj »kalorična«. A nič zato. Hujšali bomo kdaj drugič, zdaj pa k delu.
Za 4 osebe potrebujemo:
-
Mleto meso – cca 1 kg (poizkusite z samo svinjino)
-
Česen – 2 stroka
-
Peteršilj – mali šopek
-
Sol, poper
-
Olje za cvrtje – cca 40 dag
-
Moko – cca 20 dag
-
Jajca – 3 – 4
-
Mleko – cca 2 dl
-
Sol – malo
Če že niste mesarja nagovorili, da vam zmelje meso, potem to storimo doma sami. Mletemu mesu dodamo sesekljan česen, ga posolimo, popopramo in dodamo še sesekljan peteršilj. Vse skupaj dobro premešamo in naredimo cca 1 cm debele, poljubno velike zrezke.
Medtem časom rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov naredimo trd sneg, rumenjake pa v mleku razžvrkljamo , dodamo moko, posolimo, gladko zmešamo in nazadnje na rahlo dodamo še sneg iz beljakov.
Tako, zrezki so se »spočili«, zdaj so pripravljeni, da jih namočimo v pripravljeno testo in jih ocvremo v ne prevroči maščobi. Na vsaki strani jih cvremo cca 5 minut. Pečene odlagamo na papirnate servietke, toliko, da popivnajo maščobo. Če želimo narediti kompletno kosilo, potem lahko zraven postrežemo še pire krompir ali pa v pečici pečen krompir z zelenjavo, ter zeleno solato.
Če pa boste zrezke postregli brez priloge, se bo pa najbolj prilegala mešana solata (paradižnik, paprika, čebula). Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor