Ste ljubitelji brstičnega ohrovta? Bi jedli danes nekaj vegetarijanskega. Potem bo tale jed prav za vas! Takšna jed, kot je krompir z brstičnim ohrovtom, vas zna prijetno presenetiti!
Za 4-5 osebe potrebujemo:
-
Krompir – cca 80 dag (6-7 srednje debelih gomoljev)
-
Brstični ohrovt – cca 60 dag (imate svežega? Nimate, potem pa je zamrznjen tudi dober)
-
Mleko – cca 1dl – 1,5 dl
-
Jabolko – 2 srednji
-
Orehe – cca 2 pesti (ženske pesti, da ne bo pomote)
-
Sir – cca 150 g (takšnega, kot imate na zalogi)
-
Maslo – malo – po želji
-
Sol , poper
Brstični ohrovt dobro očistimo, debelejšega prepolovimo, drobnejšemu samo malo prerežemo trdnejši del in ga damo kuhati v malo slano vodo – do deset minut.
Krompir najprej olupimo, narežemo na kocke in v slani vodi skuhamo do mehkega. Ko je krompir kuhan, ga odcedimo, vročemu dodamo malo masla (lahko ga tudi izpustimo), premešamo, dodamo toplo mleko in dobro pretlačimo (pire naj ne bo grudast).
Zdaj še samo razrežite jabolka na poljubne rezine (peščice odstranite) in sesekljajte orehe (na grobo – lahko jih pa tudi izpustite).
Verjetno ste pečico že segreli (naj bo na cca 200 st.C – ventilatorska na cca 180). Pekač še namažemo z maslom in ga napolnimo z pripravljenimi sestavinami. Na dno pekača damo ohrovt, nato jabolka, ki jih posujemo z orehi in na vse to nadevamo še pripravljen pire krompir. Posujemo samo še z sirom (če imate radi sir, potem ne skoparite z njim)
Pekač damo v pečico in pečemo cca 20 minut. Tako pripravljeno jed lahko postrežemo kot čisto samostojen obrok.
Če se vam zdi, da je ta hrana malo »gosta«, potem si le privoščite zraven kozarček belega vinčka. Pod pogojem, da ste odrasla oseba, seveda in sem rekla malo, a ne? PA DOBER TEK.
P.s:
Če vam kakšna sestavina ni všeč, jo izpustite in mogoče dodajte nekaj, kar je vam všeč. Prosta izbira.
Dodaj odgovor